• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Artykuły dla branży HoReCa

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

NACZYNIA FINGERFOOD

 

Kto z nas nie lubi próbować nowych potraw podczas spotkań towarzyskich lub firmowych?

 

Amuse-bouche, czyli drobne przekąski mogą być świetnym uzupełnieniem do dań głównych. Coraz bardziej popularne stają się jednak przyjęcia, na których serwowane są tylko mini-potrawy. Ich wybór jest często bardzo duży, a podaje się je w formie degustacyjnej po to, aby można było spróbować wielu jak nie wszystkich opcji.

 

Skąd nazwa fingerfood? Są to dania, które chwytamy w palce i wkładamy prosto do ust. Natomiast wygodniejszą i elegancką formą jest serwowanie tego typu potraw w naczyniach bankietowych. Ten rodzaj jest dużo bardziej higieniczny a przekąski finger food wyśmienicie prezentują się wtedy na stołach. Zostawia to też większe pole do popisu szefom kuchni, gdyż w pojemnikach fingerfood możemy zmieścić nieco więcej pyszności w przeróżnej formie. Mogą być to fingerfoody wytrawne jak również mini-desery. W mini-naczyniach z powodzeniem serwujemy małe sałatki warzywne lub owocowe, do których możemy podać osobno sos w pipetach. Pojemniki fingerfood pozwalają puścić wodze fantazji, ponieważ umożliwiają podanie smacznych jak również niezwykle elegancko wyglądających przekąsek. Finger food w pojemniczkach to również szeroka gama mini-deserów.

 

W nowej platformie zakupowej dla branży HoReCa znajdziesz jednorazowe propozycje miniaturowych naczyń. Jest to wygodne rozwiązanie zarówno dla imprez zorganizowanych w hotelach czy restauracjach jak również podczas rodzinnych przyjęć w domowym zaciszu. Naczynia jednorazowe prezentują się elegancko. Posiadamy szeroki wachlarz ekologicznych naczyń do przekąsek. Cieszące się dużą popularnością łódeczki drewniane. Niezwykle eleganckie naczynia fingerfood z bambusa. Uzupełnieniem są tutaj bambusowe szczypce, którymi wygodnie nałożysz ciasteczka lub mini-kanapeczki. Bardziej ekonomiczną alternatywą dla bambusa jest trzcina cukrowa. Fingerfoody plastikowe pozwalają na dokładne pokazanie tego, co w środku. Przezroczyste naczynia jednorazowe świetnie sprawdzą się do przekąsek warstwowych, w których chcemy uwidocznić każdy detal. Natomiast czarne mini-naczynia dodadzą jeszcze większej elegancji.

 

Zapoznaj się z całym naszym asortymentem fingerfood. Odwiedź również kategorię patyczki i wykałaczki, która jest idealnym uzupełnieniem dla naczyń amuse-bouche. 

03 lutego 2020   Dodaj komentarz
fingerfood   pojemniki fingerfood   naczynia bankietowe   mini-naczynia   naczynia jednorazowe   amuse-bouche   miniaturowe naczynia  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Fingerfood | Blogi